31
JUL
2017

Δράσεις του Συλλόγου & Δήλωση Συμμετοχής Μελών του Συλλόγου

Posted By :
Comments : 0

Αγαπητοί Γονείς,

Με την ευχή να περνάτε εσείς και τα παιδιά σας όμορφο καλοκαίρι, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας:

 • παρουσιάσουμε μία σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του Συλλόγου μας από την ανάληψη των καθηκόντων του Δ. Σ. τον Φεβρουάριο 2017,
 • ενημερώσουμε για θέματα λειτουργίας του Συλλόγου μας τη νέα Σχολική Χρονιά.

 

Με την ευκαιρία αυτή, καλωσορίζουμε τους Μαθητές και τους Γονείς της Α΄ Τάξης του Σχολείο μας και τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους!

Κύριοι Στόχοι του Συλλόγου μας είναι να:

 • Συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση θεμάτων που αφορούν στη Σχολική Κοινότητα, στηρίζοντας το έργο και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης και του Διδακτικού Προσωπικού του Σχολείου μας,
 • Διοργανώνει διάφορες επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτό:

 1. Αναπτύξαμε εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους Δημόσιους Φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία του Σχολείου μας, ιδιαίτερα με:
  • τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, κο Επαμ. Κατσιγιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων ενέκρινε τα αιτήματα που αφορούν στην καθαριότητα και στον ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων του Σχολείου μας
  • τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, κο Γ. Καραμέρο, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, καθώς και τον Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς, κο Δημητρακόπουλο, αναφορικά με την υλοποίηση ασφαλέστερης διέλευσης των μαθητών στη Λεωφ. Κηφισίας. Οι επαφές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα:
   • την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου μας από Αξιωματικούς της Τροχαίας Κηφισιάς με θέμα την «Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή». Το Πρόγραμμα εντάχθηκε στη Θεματική Εβδομάδα του Γυμνασίου μας, τον Μάιο 2017.
   • την τροποποίηση των προγραμμάτων φωτεινής σηματοδότησης της βόρειας διέλευσης του κόμβου της Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ (από όπου περνούν οι μαθητές) κατά τις ώρες διέλευσης των μαθητών. Έναρξη λειτουργίας της νέας ρύθμισης: Σεπτέμβριος 2017.
   • την τοποθέτηση προειδοποιητικού φωτεινού σηματοδότη και αντικατάσταση των υφιστάμεων πινακίδων του ΚΟΚ με άλλες μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να είναι ορατές από τους οδηγούς. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση των αρμοδίων παραγόντων θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
   • την προφορική τους διαβεβαίωση ότι η κατασκευή της πεζογέφυρας που έχουμε ζητήσει, θα ενταχθεί στον προΰπολογισμό της Περιφέρειας του έτους 2018.
 2. Είμαστε αρωγοί στο έργο της Διεύθυνσης, του Διδακτικού Προσωπικού και του 15/μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου μας:
  • Στηρίξαμε το catering της Αποκριάτικης Γιορτής που διοργάνωσε το 15/μελές Μαθητικό Συμβούλιο μετά από σχετικό του αίτημα.
  • Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Σχολείου για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μαθητών και εκπαιδευτικών στην απονομή των Βραβείων Φυσικής.
  • Οργανώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στους μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου από την ομότιμο Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα Νίνα Μυλωνά κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας, μετά από πρόταση μας στη Διεύθυνση του Σχολείου.
  • Πραγματοποιήθηκε βιωματικό πρόγραμμα στους μαθητές της Γ’ Τάξης με θέμα την Κατάθλιψη, μετά από πρότασή μας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου, κα Χριστίνα Γαλανοπούλου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.
  • Εξασφαλίσαμε χορηγία από το Δήμο Αμαρουσίου για την ηχοληπτική κάλυψη της Εορτής του Αποχωρισμού του Σχολείου μας.
  • Διοργανώσαμε την Εκδήλωση Αποφοίτησης για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στους χώρους της ΕλληνοΑμερικανικής Ένωσης (HAU), ευγενική χορηγία της HAU. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μαζί με τους Μαθητές και τους Γονείς τους, ο Υποδιευθυντής του Σχολείου μας, κος Εμαν. Ριτσατάκης, και η πλειοψηφία των Καθηγητών μας. Η εκδήλωση περιλάμβανε:
   • Τελετή Αποφοίτησης στο Αμφιθέατρο της HAU με:
    1. αποχαιρετιστήριους χαιρετισμούς από τη Διεύθυνση του Σχολείου, τους Εκπαιδευτικούς, καθώς και την Πρόεδρο του 15/μελούς και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων. Διαβάστηκε επίσης, μήνυμα της προέδρου της ΔΕΠΣ καθηγήτριας Παν/μ/ιου κας Χ. Σταθοπούλου.
    2. Απονομή Αναμνηστικού Δώρου στους Απόφοιτους, πρωτότυπο έργο ζωγραφικής της κας Ζάνας Αρτέμη.
    3. Μουσικό Πρόγραμμα από την ορχήστρα των Μαθητών της Γ’ τάξης.
   • Χορός των Αποφοίτων στο roof garden της HAU, με DJ & φαγητό, Προσφορά του Συλλόγου μας στους Αποφοίτους μας
   • Ομιλία για τους Γονείς στο αμφιθέατρο της HAU μετά τη λήξη της Τελετής από την καθηγήτρια Παν/μίου κα Σοφία Πρωτόπαππα με θέμα: «Είσαι ο καλύτερος σύμβουλος σταδιοδρομίας για το παιδί σου;». Προσφορά της HAU.
   • Συνεστίαση Γονέων, Εκπαιδευτικών και Μελών του Δ.Σ. στο Union Café Restaurant της HAU.
 3. Διοργανώσαμε μια σειρά δράσεων αποσκοπώντας στη γνωριμία όλων των Γονέων και Μαθητών μεταξύ τους με τη συμμετοχή και των Εκπαιδευτικών μας, καθώς και στην ενημέρωση τους σε επίκαιρα θέματα, όπως:
  • Θεατρική Βραδιά τον Απρίλιο 2017, όπου γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το ημέρωμα της Στρίγκλας» στο Θέατρο Βρετάνια.
  • Ημερήσια Εκδρομή στο Λαύριο τον Μάιο 2017, με ξενάγηση στα Αρχαία Μεταλλεία / Πλυντήρια, στα Νεώτερα Μεταλλεία και στο υπέροχο Ορυκτολογικό Μουσείο του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και με πικ νικ στο «Χάος», ένα μοναδικό μέρος μέσα στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού του Λαυρίου.
  • Πρόγραμμα «Η Ακαδημία Γονέων από το Α ως το Ω». Στηρίξαμε ενεργά τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο Δήμο Αμαρουσίου ( Δελτίο Τύπου 4/5/2017). Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο 2017 με μηνιαίες συναντήσεις (την 1η Τετάρτη κάθε μήνα) παρουσιάζοντας ποικίλα θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής και οικογενειακών σχέσεων από έγκριτους και έμπειρους επιστήμονες. Σχετική ενημέρωση θα σταλεί έγκαιρα στα Μέλη μας.

 

Με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2017 – 2018, το Δ.Σ. αποφάσισε τα κάτωθι αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου μας:

 • Πραγματοποίηση Ανοικτής Συνεδρίασης του Δ. Σ. στα Μέλη του Συλλόγου μας μία φορά το τρίμηνο. Ενημέρωση για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης θα στέλνεται έγκαιρα στα Μέλη.
 • Σύσταση Επιτροπών για τη διευθέτηση θεμάτων της Σχολικής Κοινότητας και Οργάνωση Δράσεων με τη συμμετοχή Μελών του Δ.Σ., αλλά και των Γονέων. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γονέων, που ενώ η καθημερινότητα τους δεν τους επιτρέπει να αναλάβουν ένα θεσμικό ρόλο, θα ήθελαν να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους, καθώς επίσης, θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο πλαίσιο μιας επιτροπής για την υλοποίηση συγκεκριμένης δράσης. Είναι σίγουρο ότι όλοι ΜΑΖΙ θα καταφέρουμε πιο πολλά και πιο σωστά για τα παιδιά μας και το Σχολείο μας!
  Οι αρχικά, προτεινόμενες επιτροπές είναι:

  • Επιτροπή Μετακίνησης Μαθητών
  • Επιτροπή Οργάνωσης Εκδηλώσεων του Συλλόγου και στήριξης του Εκπαιδευτικού έργου του Σχολείου
  • Επιτροπή Επαναλειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κτήμα Συγγρού
  • Επιτροπή Λειτουργικών Θεμάτων της Σχολικής Κοινότητας

 

Για την αποστολή Προτάσεων και τη Συμμετοχή σας στις Επιτροπές, παρακαλούμε συμπληρώστε και στείλετε το σχετικό έντυπο (πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας gymnasioanavrytagoneis@gmail.com.

Ευελπιστούμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία για το καλό των παιδιών μας και του Σχολείου κατά τη διάρκεια της νέας Σχολικής Χρονιάς. Ευχόμαστε Υγεία σε όλους και Καλή Πρόοδο στα παιδιά μας!

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση & φιλικούς χαιρετισμούς,
για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

 

Κλεοπάτρα Γεωργουλοπούλου – Ρεντζέπη

Η Γραμματέας

 

Παναγιώτα Καρλατήρα