03
SEP
2018

Επιστολή για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Posted By :
Comments : 0

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α’ Γυμνασίου,

Καταρχάς, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους καινούργιους μαθητές/τριες της Α’ Τάξης για την επιτυχία τους, να τους καλωσορίσουμε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων και να τους ευχηθούμε η πορεία τους να συνεχισθεί με υγεία και επιτυχίες.

Κατανοούμε ότι αντικειμενικοί λόγοι έχουν καταστήσει το ζήτημα της καθημερινής μεταφοράς των παιδιών ως ένα από τα σημαντικότερα που ενδεχομένως σας απασχολεί την περίοδο αυτή. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων πιστεύει ότι κάθε γονέας μπορεί να επιλέξει τον προσφορότερο και οικονομικότερο γι’ αυτόν τρόπο σε συνεργασία με άλλους γονείς, όταν μπορεί να έχει την κατάλληλη σχετική πληροφόρηση, για την κατοικία άλλων γονέων που ενδιαφέρονται επίσης για μετακίνηση των παιδιών τους. Έτσι, θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των παρακάτω:

  • Μεταφορά εκ περιτροπής από γειτνιάζοντες γονείς.
  • Μεταφορά, αντίστοιχα, με μισθωμένα ταξί.
  • Μεταφορά με μισθωμένα πούλμαν.

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας προτείνει, σε όσους γονείς επιθυμούν, να συμπληρώσουν στοιχεία επικοινωνίας τους στη σχετική έντυπη φόρμα εγγραφής ώστε να επικαιροποιήσουμε την υπάρχουσα βάση δεδομένων μας. Τα στοιχεία αυτά διέπονται από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Συλλόγου μας η οποία δημοσιεύεται στον διαδικτυακό τόπο μας (http://www.gymnasioanavrytagoneis.gr/privacy-policy) . Προαιρετικά, κατά την συμπλήρωση της φόρμας, έχετε τη δυνατότητα  να συναινέσετε για τη διάθεση των στοιχείων επικοινωνίας σας σε άλλους γονείς του σχολείου μας με στόχο την από κοινού  μετακίνηση των παιδιών μας, για τις περιπτώσεις μετακίνησης με ίδια μέσα ή μισθωμένα ταξί. Μέσω αυτής της επικοινωνίας ευελπιστούμε να βοηθηθούν ουσιαστικά όλοι οι γονείς στις αποφάσεις μας και να αυτο-οργανώσουμε τη μεταφορά των παιδιών μας. Είναι ταυτόχρονα σαφές πως όπου χρειαστεί θα υπάρχει και  περαιτέρω συνδρομή του Συλλόγου μας.

Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Α’ Γυμνασίου την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς – την Τρίτη 11/9/2018 – μετά το πέρας του Αγιασμού, η οποία θα λάβει χώρα στο χώρο του σχολείου, με στόχο την μεταξύ των γονέων γνωριμία αλλά και επικοινωνία για τη διευρεύνηση μετακίνησης με ίδια μέσα.

Πέρα από το θέμα της μετακίνησης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων έχει να παρουσιάσει πολύπλευρο έργο. Ενδεικτικά, στις δράσεις για την περασμένη σχολική χρονιά περιλαμβάνονταν:

  • Παρεμβάσεις σε θεσμικούς φορείς, όπως ΥΠΠΕΘ και ΥΠΕΣ σχετικά με σημαντικά θέματα που απασχολούν το σχολείο μας, μεταξύ άλλων κάλυψη κενών θέσεων στο διδακτικό προσωπικό, αίτημα τροποποίησης του νόμου σχετικά με την επιδότηση μετακίνησης των μαθητών Προτύπων σχολείων.
  • Συσπείρωση γονέων για την πρόσβαση σε χορηγούς με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και εξοπλισμού εργαστηρίων του σχολείου. Άμεση και αποτελεσματική εμπλοκή γονέων είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη ανακατασκευή των γηπέδων Μπάσκετ και Βόλεϊ.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων μεταξύ άλλων, Χριστουγεννιάτικο Bazaar, συνεστιάσεις,  τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για την επικουρική χρηματοδότηση κάλυψης αναγκών του σχολείου (Διάθεση  λευκών πινάκων διδασκαλίας),.
  • Οργάνωση της Εκδήλωσης Αποφοίτησης για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στους χώρους της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης (HAU).

Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα θα θέλαμε να σας έχουμε κοντά μας και ως μέλη του Συλλόγου να συμβάλλετε στην καλύτερη υποστήριξη των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού & παιδαγωγικού έργου του σχολείου μας. Μπορείτε να εγγραφείτε στο Σύλλογό μας μέσω της αντίστοιχης σελίδας του site του Συλλόγου (http://www.gymnasioanavrytagoneis.gr/registration-form). Η συνδρομή ανέρχεται σε 15 ευρώ και καλύπτει όλη την οικογένεια με ένα ή περισσότερα παιδιά.

Ευχόμαστε στα παιδιά μας Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών
Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων

Ο Πρόεδρος

 

Στρατής Περγάμαλης